Atenţie!!! Doriţi să intraţi în dialog cu Doamna Anonim clic aici!
Loading

Lista cu preturi pentru intocmirea actelor

Atentie maxima!!
Multi dintre dvs. apelati la informatiile mele si m-am hotarat pentru cei interesati,contra cost sa va atasez lista cu preturi pentru intocmirea actelor,iar informatiile vor fi gratis ca si pana acum.Am remarcat ca foarte multi aveti nevoie de ajutorul meu in a avea intocmite documentele cat mai corect si a primi niste drepturi care va apartin.
 • Pentru dosarul de primirea Alocatiei-Kindergeld pentru cei care sunteti ca Sesonarbeit costa suma de 125€.
 • Pentru dosarul de Alocatie-Kindergeld pentru cei cu Gewerbe si Angajati official suma contra cost este de 175€.
 • .Pentru formularele de a obtine Steuer nr.-Codul fiscal,Contra cost este de 25€ de persoana.
 • Pentru inregistrarea la Handwerkerskammer-Camera de comert va costa 50€ (fara transport), cei care doresc sa fiu prezenta vor suporta si cheltuielile de transport si cazare.
 • Pentru deschiderea Gewerbe-PFA si traducere in cazul ca aveti nevoie de prezenta mea, costurile sunt cuprinse intre 40€-60€,plus transportul.
 • Cei care vor sa faca GbR( )pretul este in functie de cate personae sunt la infiintarea acestui parteneriat,plus cheltuielile de transport si cazare in cazul ca v-a trebui sa ma deplasez.Pentru fiecare persoana costul este 100€ pana la intocmirea formulare Steuer nr-Codul fiscal.Daca doriti sa fie intocmite si formularele pentru Steuer nr.pretul va fi intre 120€-140€ pe persoana.
Toti cei care vor apela la mine,pentru intocmirea diferitelor documente pot scrie apasa aici si lasa un mesaj la COMENTARII si veti primi in cel mai scurt timp detalii cu modul in care vom proceda la rezolvarea cat mai rapid cu putinta a problemei dumneavoastra,veti primi si adresa de e:mail sau Postfach unde imi veti trimite documentele . Ramane pe mai departe asa cum am promis sa primiti diverse informatii gratuit,legate de problemele fiecaruia, la sectiune "comentarii"apasa aici ca si pana acum , iar cei care nu pot scrie pe seit sa trimita e-mail la urmatoarea adresa : office@germaniainfo.com
Cu stima si respect,Anonim.

Foarte Important!!!!!!

Atrag ultima oara atentia celor care i-mi posteaza pe seit,ca eu pe acest seit dau informatii. Deci sper ca toata lumea sa citeasca atenta, cele scrise de mine si sa priceapa, ca eu va dau informatii de cum sa va descurcati in a va face actele aici in Germania si sa intelegeti,legile care le are acest stat.Eu nu ofer si nu ma ocup cu a da sau a cauta pentru nimeni loc de munca,pe teritoriu Germaniei.NU,nu sunt ministru muncii si nici Nu am firma si nici nu sunt angajata la ZAV. Cei care mai vin si scriu sa le ofer locuri de munca,vor avea sterse postarile si inchise conturile pe acest Sait,care este propietatea mea. Azi 11.09.2012.
Cu stima si respect,Anonim.

Pentru toti cei care postati pe Siete!!!!!

In ultima perioada multi dintre dvs ma cautati pe Google si imi descoperiti Site-ul nou pe care l-am deschis,dar dvs. imi scrieti postarile la vechile postari.De aceea Atentionez pe toata lumea si in mod special pe cei noi veniti sa-mi scrieti postarile direct pe site.
Veti vedea ca in momentul in care ati facut contul pe Site sunteti directionati unde sa-mi scrieti,deoarece multi dintre dvs. postati la vechile postari si eu trec foarte rar pe acolo sa ma uit cine,ce,a mai scris.
Va rog scrieti pe prima pagina sub Antet sau la Pentru toti cei care postati ma veti gasi aici.Click!!!
In acest mod veti vedea ca veti primi raspunsuri rapide,corecte si exacte la intrebarile dvs.
Inca o mare rugaminte la toti Useri care veti si intrati pe Siete,va rog din suflet sa-mi scrieti pe cat posibil la obiect,cat mai lizibil si daca se poate
cat mai corect romaneste,sa va inteleg intrebarile si sa va dau cat mai corect raspunsuri.
Cu multa stima si respect,Doamna Anonim.

„Emigrarea în Germania“

Până nu demult „Emigrarea în Germania“ a fost o temă, şi eu am dat unele informaţii despre modul în care se poate realiza stabilirea sau obţinerea unui loc de muncă în Germania. Unii dintre cei care au citit informaţiile mele au crezut că aşi fi ministrul emigranţilor sau ministrul muncii din Germania. Nu, nu sunt nici ministru, nici măcar salariată la vreunul din aceste ministere. Lucrez într-altă instituţie, dar deocamdată sunt „pensionată pentru boală“. Cine doreşte deci să plece din România – chiar şi numai pentru un timp anume – mi se poate adresa pe acest sait. Mă străduiesc să dau informaţiile cât mai corecte şi cât mai complecte.
Vă rog să scrieţi civilizat, fără acuzaţii, fără jigniri la adresa nimănui. Cine nu respectă această condiţie va avea conturile închise, i se vor şterge postările şi nu-i voi mai da nici o informaţie. Respectând această regulă veţi putea comunica cu mine şi veţi primi informaţiile care vă sunt necesare. Toate informaţiile vor fi sistematizate pe categorii pentru a putea fi găsite mai uşor. Şi acum doresc tuturor acelora care s-au hotărât să facă acest pas noroc, răbdare şi mult succes.
Vă stau la dispoziţie cu stimă  Doamna Anonim

PRIMUL PAS

Cei ce doresc să se stabilească în Germania – chiar şi numai pentru scurt timp - trebuie să se îngrijească ca prim pas de obţinerea unui domiciliu, resp. a unei adrese. Aceasta se obţine la EINWOHNERMELDEAMT (Serviciul de evidenţă a populaţiei) de la RATHAUS (primărie) localităţii în care vă stabiliţi, prin complectarea formularului ANMELDEFORMULAR pentru ANMELDUNG (mutaţie) .

Contractul de închiriere a locuintei

Dat fiind că există mai multe modalităţi de închirierea ale unei locuinţe, ele având în general aceleaşi legi de ordine interioară, la: societăţi imobiliare, la persoane particulare, la asociaţii de locatari etc. prezint un singur model de contract.clic aici!

Despre posibilitatile de a munci in Germania

Pe de o parte sunt foarte multe firme mici de construcţii, abatoare, restaurante, cofetării, case de bătrâni (Pflegeheime) ş.a.m.d. care au nevoie de personal. Mergeţi cu curaj şi întrebaţi dacă puteţi lucra la ei. Prezentaţi-vă cu bun simţ şi civilizat. Cine vrea cu adevărat să muncească cinstit în Germania va reuşi. Pe de altă parte dacă ştiţi că aveţi o meserie bună şi că vă puteţi baza pe această meserie veniţi de acasă cu diplomele traduse în limba germană, legalizate şi prevăzute cu apostilă (adică supralegalizare). Apoi, după ce aţi făcut ANMELDUNG, puteţi să vă înscrieţi cu un GEWERBE (similar cu Persoană fizică autorizată - PFA - sau Intreprindere familială). Veţi fi deci Selbstständig (adică veţi lucra pe cont propriu, pe bază de Rechnung (factură)). În funcţie de Land înscrierea unui Gewerbe costă între 20,00 € şi 60,00 €, plătibil la primărie. Pentru formular clic aici!

Despre înscrierea unui Gewerbe

Pentru a înscrie un GEWERBE vă veţi interesa mai întâi la GEWERBEAMT din localitatea în care locuiţi sau de care aparţineţi care meserie trebuie înregistrată şi la ce autoritate anume. Aceasta variază în funcţie de Land sau oraş. Pentru înregistrare aveţi nevoie de următoarele acte în original însoţite de câte două copii: Anmeldung (mutaţia), Cartea de identitate, Contractul de închiriere a locuinţei, Aprobarea propietarului de a exercita un GEWERBE. Câte un rând de copii va fi trimis la autorităţile competente. Aprobarea de a exercita un Gewerbe se numeşte GEWERBESCHEIN. După scăderea unei sume anume (7000,00 euro pentru celibatari, 14.500 euro pentru căsătoriţi fără copii, 17.500,00 euro căsătoriţi cu copii), care diferă de la Land la Land, câştigul anual realizat este supus impozitării.

Despre Finanzamt (Fisc)

După Anmeldung şi obţinerea Gewerbeschein, Rathaus vă va trimite un formular pentru FINANZAMT (Fisc). După completarea acestuia veţi primi de la Finanzamt un STEUERNUMMER ,şi un IDENTIFIKATIONSNUMMER (IDNr.) (număr de contribuabil şi număr de identificare), clic aici!numere sub care sunteţi înregistrat şi sub care va trebui să faceţi – până în luna martie – STEUERERKLÄRUNG (declaraţia de impozit) pe anul care a trecut. Aceste două numere le veţi trece pe fiecare RECHNUNG (factură) în parte eliberată de Dvs.

Despre Freizügigkeit(Sedere permanenta în Germania)

Anmeldung se obţine într-o singură zi. Identifikationsnummer se obţine într-un termen de una până la patru săptămâni. Aceste documente pot fi valabile, după caz, pentru toată viaţa. Dacă v-aţi înregistrat cu un Gewerbe, trebuie să vă faceţi o asigurare privată de sănătate. Este recomandabil să vă alegeţi una dintre societăţile de asigurări cele mai convenabile din Germania. Copiile acestor documente le veţi depune (sau trimite) la AUSLÄNDERAMT (Oficiul pentru problemele străinilor) din localitatea sau Kreis (judeţ) în care aveţi sau doriţi să aveţi domiciliul. După circa 3 săptămâni veţi primi FREIZÜGIGKEITSBESCHEINIGUNG (confirmare a dreptului de şedere şi de a exercita o activitate renumerată acordat cetăţenilor Uniunii Europene). Pentru modelul unei Freizügigkeitsbescheinigung clic aici!

Despre Antrag Arbeitserlaubnis - EU (Cerere pentru permisul de munca -UE)

Pentru cine a lucrat timp de 12 luni în aceeaşi firmă şeful firmei poate obţine angajarea lui definitivă pe baza unei ARBEITSERLAUBNIS-EU (permis de muncă care se acordă cetăţenilor ţărilor membre UE). ANTRAG (cererea) se completează de către firmă şi împreună cu STELLENBESCHREIBUNG (Descrierea locului de muncă) vă adresaţi la ZAV – Bonn Agentur für Arbeit (Centrul de intermediere al forţelor străine de muncă - Agenţia de muncă). Pentru formular 1.clic aici!,2,clic aici!

Despre Stellenbeschreibung (Descrierea locului de munca)

Acest document este tradus, pentru ca să înţelegeţi descrierea locului de muncă pe care o scrie angajatorul Dvs. şi pentru care cereţi Arbeitserlaubnis. Odată cu formularul ANTRAG FÜR ARBEITSERLAUBNIS-EU veţi cere la ZAV – Agentur für Arbeit şi formularul pentru pentru STELLENBESCHREIBUNG (Descrierea locui de muncă). Cele două formulare completate de angajatorul Dvs. împreună cu copiile celorlalte documente le veţi depune la ZAV – Agentur für Arbeit pentru a obţine ARBEITSERLAUBNIS-EU (permisul de muncă-UE).

Despre documentele cu care veniti din tara

Nu uitaţi că este important să veniţi din ţară cu toate documentele: act de naştere, act de căsătorie, dovada de celibatar, hotărâre de divorţ, diplome de şcolarizare, de studii medii, superioare sau profesionale, diploma de meserie, cartea de muncă, formularul E104, prin care se face adunarea perioadei de asigurări de sănătate din România la acea din Germania, formularul E411, 1.clic aici!,2.clic aici!,3.clic aici!,4.clic aici!,5.clic aici!,6.clic aici! -E404, 1.clic aici!,2,clic aici!,3.clic aici!,4,clic aici!,5.clic aici!,prin care se face dovada situaţiei alocaţiei pentru copii. Ambele formulare se pot obţine şi de la Rathaus (primărie) atât în limba germană cât şi în traducere română.
Cine a mai fost legal în Germania între anii 2007-2011, va reţine că timp de 10 ani se află în banca de date din Germania. Dacă cineva a lucrat oficial, cu acte în regulă, sau dacă a avut un Gewerbe, care nu a fost dat la zero (0,- €), acesta trebuie lichidat, pentru a nu mai figura la Finanzamt. Tot astfel cine a lucrat cu Arbeitsvertrag (contract de muncă). Cine a lucrat cu contract, ar trebui să reia legătura cu fostul patron, fie pentru a încerca să fie reangajat, fie pentru a afla prin acesta despre eventuale alte firme în care ar putea fi angajat. În vederea unei alte angajări ar trebui să ceară de la fostul patron und Zeugnis (certificat de recomandare). Acesta îl va ajuta la o nouă angajare.

Despre învatarea limbii germane

Având în vedere că marea majoritate dintre cei care doresc să vină în Germania nu cunoaşcte limba germană, ataşez prezentei un sait pentru învăţarea limbii germane. Pentru acesta clic aici! Sunteţi obligat să vă faceţi un cont (ca de altfel şi pentru acest sait), iar cursul este gratuit. Aveţi deasemenea datoria să căutaţi şi alte sait-uri, toate sunt binevenite, ca şi cărţile. Eventual faceţi sau măcar înepeţi un curs de limba germană în România.

Alte informatii pe capitole:

1. Steuererklärung: Este declaraţia de impozit care se face în Germania de căte cei care lucrează cu contract de muncă sau care au un Gewerbe. După ce completaţi formularu,îl trimiteţi la Finanzamt-ul de care aparţineţi. De la Finanzamt veţi primi un document, Bescheid (înştiinţare), din care rezultă cât impozit aveţi de plătit şi în ce termen. În anume condiţii (venit sub limitele enumerate mai sus) fie că vi se restituie bani ,fie că vi se comunică că nu aveţi nicio datorie .
2. Gewerbe – (PFA) -: Va trebui pentru fiecare prestaţie să eliberaţi clientului o Rechnung (factură) care va cuprinde pe lângă numele şi adresa Dvs., numărul Dvs. de telefon, de fax şi eventual e-mail, Steuernummer, Identifikationsnummer, Konto-Nr.(numărul de cont în bancă) şi banca cu BLZ (codul bancar) Veţi elibera factura în două exemplare prevăzute cu un Rechnungsnummer (numărul facturii) şi contravaloarea prestaţiei pe care urmează să o încasaţi, fără a adăuga 19% Mehrwertsteuer (tva). Încasarea se face fie prin virament în contul bancar, fie în numerar. Se recomandă celora care încasează banii în numerar să-i depună în cont, pentru a putea face la nevoie dovada la Finanzamt de sumele încasate. După caz – dacă este vorba de un Subunternehmen (sub-antreprenor sau sub-contractor) - factura se eliberează fie pentru o săptămână, fie pentru o lună. Un exemplar se predă clientului, prevăzut cu semnătură şi data încasării – Betrag erhalten.
3. Acte necesare: Despre necesitatea de a veni cu toate actele vezi mai sus sub rubrica: Despre documentele cu care veniţi din ţară. Dat fiind că în cea mai mare parte din cazuri traducerile actelor făcute în România sunt defectuoase, este recomandabil ca aceste traduceri să fie făcute pe teritoriul Germaniei urmând ca tot aici să se facă apostilarea necesară. (Pentru recomandare) clic aici!,clic aici!,
4. Aplicarea pentru un job în Germania: Din actele enumerate mai sus, traduse şi prevăzute cu apostilă se alcătuieşte un dosar: Bewerbungsmappe (dosarul de aplicare). Acesta cuprinde: 1- Deckblatt (prima pagină) cu fotografie, 2 – Bewerbung (scrisoarea de intenţie), 3 – Lebenslauf (CV), 4 – actele necesare, în funcţie de job-ul la care aplicaţi.
Pentru modele 1.clic aici!,2.clic aici!,3.clic aici! Pentru început se trimite dosarul conţinând: Deckblatt, Bewerbung şi Lebenslauf. Dacă prezentaţi interes, veţi fi solicitat pentru un Vorstellungsgespräch (interviu). La acesta vă veţi prezenta cu restul actelor în original şi copie. Veţi depune numai copiile, pe care viitorul angajator vă va certifica conformitatea cu originalul. Acelaş lucru este valabil şi pentru Arbeitserlaubnis (permis de muncă) obţinută în Germania. Angajatorul îşi va reţine o copie, orginalul vă aparţine şi este valabil pentru toată Germania.

Traducator autorizat

Daca nu cunoaşteţi un traducător autorizat puteţi apela la: Doamna Anonim care va indruma unde va puteti traduce corect actele si legalizarea lor.
Pentru traducerile legalizate veţi obţine Apostila de la Tribunal.

Lista de meserii pentru cei care au Gewerbe (PFA)

5. Pentru următoarele meserii românii care au Gewerbe trebuie să se înscrie la Handwerkskammer (Camera de meserii). În caz contrar pot fi pasibili de amenzi mari.1.clic aici!,2.clic aici!
Pentru lista de meserii inclusiv traducere În Germania există meserii pentru care nu este necesară înscrierea la Handwerkskammer.
Pentru lista de meserii pentru care nu este nevoie de înscriere la Handwerkskammer clic aici!

Asigurarea pentru cei cu Gewerbe


6. Cea mai convenabilă asigurare de sănătate pentru cei cu Gewerbe este DKV- Deutsche Krankenversicherung AG.
Pentru formular de înscriere la asigurare pentru un cetăţean străin: Ausländererklärung clic aici!Pentru formular de asigurare pentru călătoria în străinătate a unui asigurat la DKV clic aici!,clic aici!
7. Posibilităţi de recalificare şi perfecţionare a tinerilor până la vârsta de 27 ani. 1.clic aici!,2.clic aici!,3.clic aici!,4,clic aici!,5.clic aici!,
8. Posibilităţi de calificare la locul de muncă. 1.clic aici!,2.clic aici!,3.clic aici!,4,clic aici!,5.clic aici!,

Locurile de munca in germania

9.Listă cu cele mai noi job-uri în Germania. clic aici!
10. Formulare Kindergeld (alocaţie pentru copii).
- Formular Kindergeld pentru copii noinăscuţi în Germania, când părinţii primesc deja alocaţie pentru copii născuţi în România.

La cumpararea unei masini verificati urmatoarele acte:

1. Fahrzeugbrief (cartea de identitate a maşinii) clic aici!
2. Fahrzeugschein (talonul maşinii)clic aici!
3. Kaufvertrag (act de vânzare-cumpărare)clic aici!,clic aici!,clic aici!
4. Versicherungskarte (carte de asigurare)clic aici!
5. Zollnummern (numerele de vamă – cu inscripţia valabilităţii)clic aici!
6.Pentru numerele de vamă (tranzit de 5 zile) mai este necesar: -Fahrzeugschein pe numele Dvs. (al cumpărătorului)
eliberat de Straßenverkehrsamt (serviciul de circulaţie)clic aici!
7. În cazul în care maşina are TÜV (ITP) valabil şi se obţin numere cu valabilitate mai mare, mai sunt necesare în plus: 1. Fahrzeugschein- modelul nou (talonul de export al maşinii), adică
Zulassungsbescheinigung Teil I, pe numele noului proprietar,clic aici!
2. Fahrzeugbrief - modelul nou (carte de identitate nouă), adică Zulassungsbescheiningung Teil II, tot pe numele noului proprietar.

Legea pentru cardul albastru a intrat în vigoare pe 1 august 2012

Legea pentru realizarea Directivelor persoanelor cu înaltă calificare a UE a intrat în vigoare pe 1 aug. 2012. Scopul este de a face Germania mai atractivă pentru imigranţi străini calificaţi. Citeste mai departe: clic aici!
Limba germană
Fie că doriţi să faceţi un stagiu de pratică în Germania sau să exercitaţi o profesie, decisive sunt cunoştiinţele de limbă germană. Citeste mai departe: clic aici!
În anumite condiţii permisul de muncă nu mai este necesar pentru cetăţeni români cu începere de la 1 ianuarie 2012 Pentru cetăţeni români nu mai este obligatorie permisiunea de muncă în urmăroarele domenii:Citeste mai departe: clic aici!
Competenţe noi în cadrul procedurii permisului de muncă pentru muncitori sezonieri şi ajutori de kermeze Informaţia de presă 04/2012 din 29.06.12 Cu începere din 1.7.12 în Centrala pentru intermedierea de străini calificaţi (ZAV)... Citeste mai departe: clic aici
8. Procedura de obţinere a permisului de muncă pentru români
Pentru o perioaă de trecere – cel mai târziu până la 31 12.13 - românii necesită în continuare un permis de lucru, care se acordă ca permis de muncă UE sau drept la muncă UE. ....Citeste mai departe: clic aici!

Texte de lege

Legea 284 Privind Permisul de munca pentru cei care sunt aici de peste 3 ani de zile.284 SGB III Arbeitsgenehmigung- EUfür Staatsangehörige der neuen EU-Mitgiledstaaton.
Traducere din limba germană
§ 284 Codul securităţii sociale (Sozialgesetzbuch) III Permisul de muncă UE pentru cetăţenii ......cititi mai departe aici
Atentie!!!! Din motive foarte bine intemeiate postarile tuturor celor care imi vor adresa intrebari, nu vor apare imediat,pana ce echipa acestui Site nu le v-a verifica. Va rog sa aveti un pic de rabdare si promit ca veti primi si va vor fii aprobate postarile, care sunt postate in mod civilizat.Va spun ca acei care nu respecta regulamentul, acestui Site postarile nu vor APAREA SI NICI RASPUNSURI NU VOR PRIMI!!! Cu stima si respect,Anonim.

Lista cu preturi pentru intocmirea actelor

Atentie maxima!!
Multi dintre dvs. apelati la informatiile mele si m-am hotarat pentru cei interesati,contra cost sa va atasez lista cu preturi pentru intocmirea actelor,iar informatiile vor fi gratis ca si pana acum.Am remarcat ca foarte multi aveti nevoie de ajutorul meu in a avea intocmite documentele cat mai corect si a primi niste drepturi care va apartin.
 • Pentru dosarul de primirea Alocatiei-Kindergeld pentru cei care sunteti ca Sesonarbeit costa suma de 125€.
 • Pentru dosarul de Alocatie-Kindergeld pentru cei cu Gewerbe si Angajati official suma contra cost este de 175€.
 • .Pentru formularele de a obtine Steuer nr.-Codul fiscal,Contra cost este de 25€ de persoana.
 • Pentru inregistrarea la Handwerkerskammer-Camera de comert va costa 50€ (fara transport), cei care doresc sa fiu prezenta vor suporta si cheltuielile de transport si cazare.
 • Pentru deschiderea Gewerbe-PFA si traducere in cazul ca aveti nevoie de prezenta mea, costurile sunt cuprinse intre 40€-60€,plus transportul.
 • Cei care vor sa faca GbR( )pretul este in functie de cate personae sunt la infiintarea acestui parteneriat,plus cheltuielile de transport si cazare in cazul ca v-a trebui sa ma deplasez.Pentru fiecare persoana costul este 100€ pana la intocmirea formulare Steuer nr-Codul fiscal.Daca doriti sa fie intocmite si formularele pentru Steuer nr.pretul va fi intre 120€-140€ pe persoana.
Toti cei care vor apela la mine,pentru intocmirea diferitelor documente pot scrie apasa aici si lasa un mesaj la COMENTARII si veti primi in cel mai scurt timp detalii cu modul in care vom proceda la rezolvarea cat mai rapid cu putinta a problemei dumneavoastra,veti primi si adresa de e:mail sau Postfach unde imi veti trimite documentele . Ramane pe mai departe asa cum am promis sa primiti diverse informatii gratuit,legate de problemele fiecaruia, la sectiune "comentarii"apasa aici ca si pana acum , iar cei care nu pot scrie pe seit sa trimita e-mail la urmatoarea adresa : office@germaniainfo.com
Cu stima si respect,Anonim.

duminică, 26 februarie 2012

Vreau sa dau copii la scoala aici cum sa procedez sa le fac asigurare medicala


zorilamarius

buna sunt in germania de 3 ani am locuinta si gewerbe dar nu am pimit nimic pina acum de la finante nimic sau nu mia dat neamtu nimic..... ce pot face?acum am si familia cu mine si vreau sa dau copii la scoala aici cum sa procedez sa le fac asigurare medicala sa pot merge la scoala?

Daca reusesc sa intru in posesia GEWERBW-ului, nu mai am nevoie de permis de munca

pt.emigrare_in_germania. multumesc f mult pentru aceste informatii. daca reusesc sa intru in posesia GEWERBW-ului, nu mai am nevoie de permis de munca/adica purs si simplu acesta este permisul meu de lucru?intreb asta fiindca parerile sunt impartite, unii spun ca pe langa GEWERBW trebuie si permis de lucru. inca o nelamurire, pt minijoburi (400euro)este necesar permisul de lucru?aici unii spun ca da, altii sunt de parere ca nu este necesar.eu am aplicat, totul a fost ok, pana cand mi s-a cerut permisul de munca, pe care eu nu il detin. inca o data multumesc pt aceste informatii reale, sanatate multa si doamne ajuta sa ne auzim cu bine si cu bucurie.

Ce se intampla cu actele mele pt munca


kittaro  

Sunt Manuel.Am si eu o intrebare.Am fost anul trecut in Germania si un patron mi-a facut gewerbe.Din cauza neintelegerilor am fost nevoit sa parasesc Germania.Patronul era un tigan din Serbia care nu platea angajatii in mod cinstit.Ce se intampla cu actele mele pt munca?Gewerbe mai este valabila?Nu am avut nici un numar de identificare,nu am platit nici o taxa si nici nu am luat vreun ban de la patronul respec

As dori cartea de germana


nicovale

buna, sunt nou, atat in De cat si pe ,diseara, va rog, normal vin cu o rugaminte, as dori cartea de germana. daca se poate. si in limita timpului, voi mai scrie, si eu am unele probleme, dar citind mesajele de aici, cred ca m-am luminat. va multumesc m

Ce acte ar trebui pentru a inscrie copii la o scoala din germania?


lilimitan

buna seara,vad ca ajutati cu drag pe toata lumea,as putea sti de la dvoastra ce acte ar trebui pentru a inscrie copii la o scoala din germania?sotul lucreaza cu Gewerbe momentan,dorim sa ne mutam din toamna acolo(munchen),fetele sunt de 7 si 9 ani,cea mica nu a fost la scoala..le meditez momentan,incerc sa vb cit mai mult in germana cu ele,cred ca se vor descurca,dar tot mie mila de ele.dar aici la noi nu se mai poate .va multumesc,liliana mitan,costinesti,rominia.

Ce acte ar trebui pentru a inscrie copii la o scoala din germania?

buna seara,vad ca ajutati cu drag pe toata lumea,as putea sti de la dvoastra ce acte ar trebui pentru a inscrie copii la o scoala din germania?sotul lucreaza cu Gewerbe momentan,dorim sa ne mutam din toamna acolo(munchen),fetele sunt de 7 si 9 ani,cea mica nu a fost la scoala..le meditez momentan,incerc sa vb cit mai mult in germana cu ele,cred ca se vor descurca,dar tot mie mila de ele.dar aici la noi nu se mai poate .va multumesc,liliana mitan,costinesti,rominia.
lilimitan

Am gasit de munca la un hotel camerista sunt multumiti si vor sa imi faca contract de munca


monicanicolina

 Buna seara , aici este problema mea . Am 2 din aceste documente pt o singura persoana scoase la o diferenta de 3 zile ( am lucrat pt o familie Altenpflge ,si acestia au facut un ghiveci tocmai pt ca acum rezulta ca am 3 contracte de munca si 2 din acest document ) acum nu mai lucrez pt ei  ,am gasit de munca la un hotel camerista sunt multumiti si vor sa imi faca contract de munca dar pe acest document la mine la paragraful 17 scrie ca doar pt persoana respectiva pot presta servicii pina in 2012 . Cum pot sa dovedesc ca nu sunt corecte ? nu vorbesc bine germana si deci nu inteleg tot ce vor sa imi zica  . va rog sa imi scrieti  pe meil , pt ca aici am intrat nici eu nu stiu cum  credeti-ma ca nu mai stiu ce sa fac se invirte pamintu cu mine  . Am mai scris undeva tot aici dar nu stiu unde . niacandrea@ymail.com

De multi ani vrem sa plecam sa muncim si sa ne stabilim in Germania


hannydani  

 Buna ziua ma numesc Daniela si traiesc cu familia de 10 ani in Madrid.Asa cum sigur stiti situatia in Spania este tragica si a mea in mod special.Nu muncim nici unul din familie si nu primim decut ajutorul social al sotului 420€,nu este nici cea mai mica posibilitate de imbunatatire.De multi ani vrem sa plecam sa muncim si sa ne stabilim in Germania,va rog f.f.f mult sa ma ajutati cu niste informatii.Putem sa ne stabilim in Germania?De ce acte avem nevoie?Putem inchiria un apartament,sau trebuie sa aportam o sursa de venit prima data?Avem 45 ani ,mai gasim un loc de munca la virsta asta?Eu vorbesc foarte putin germana,dar sotul meu numai spaniola.De aici din Spania se duc foarte multi spanioli sa munceasca in Germania,SI EI NU VORBESC NICI O ALTA LIMBA.Cardul de sanatate spaniol este valabil in Germania?Cautam apartamente de inchiriat de mult timp si am trimis mai multe mesaje in Wilhelmschaven ,dar nu stim nimic despre acest oras daca este cineva de acolo si ne poade da niste informatii ,va rog frumos.Adresa mea de email este daniela_es40@yahoo.es.Va rog sa ma ajutati.

Dupa 6 luni poate cere drept de lucru pe perioada nedeterminata in germania?


Oana2406  

RE:  Buna seara,

Pentru inceput : "LA MULTI ANI!". Am si eu o intrebare, mama mea lucreaza in germania la o familie unde ingrijeste o batranica. Lucreaza la doamna asta din septembrie anul trecut. Dupa 6 luni poate cere drept de lucru pe perioada nedeterminata in germania?

Danke im voraus

MA INTERESEAZA SI PE MINE APICULTURA ACOLO IN GERMANIA


johny_bil

RE:  PENTRU  Eliza07 , BUNA ZIUA , MA NUMESC IONUT ,SUNT DIN CONSTANTA SI MA INTERESEAZA SI PE MINE APICULTURA ACOLO IN GERMANIA ,SUNTETI SINGURA PERSOANA INTERESATA DE ACEST DOMENIU PE AICI SI MI-AR PRINDE BINE SA TIN LEGATURA CU DUMNEAVOASTRA PENTRU  INFORMATII . MULTUMESC SI SUCCE

Daca imi fac acest Gewerbe si totusi nu imi gasesc de munca


Eliza07

RE:  Buna ziua,

ce trebuie sa declar la fisc pentru a nu fi in neregula.
 A doua intrebare cu acet Gewerbe as putea sa ma ocum de cresterea albinelor si apoi marfa sa o valorific la vreun centru de procesare a mierii ? Ma puteti indruma in acest domeniu?

    Cu respect si mii de multumiri

A depus actele pentru drept de munca legal,scotand de la primarie perioada de sedere neintrerupta de pe teritoriul Germaniei


Eliza07

RE:Am o mare rugaminte te rog mult spune-mi ce pot sa mai fac? Sotul meu lucreaza in Papenburg ca detasat din Romania pe un santier acolo in Papenburg . A depus actele pentru drept de munca legal, scotand de la primarie perioada de sedere neintrerupta de pe teritoriul Germaniei , si cu actul de locuinta unde locuieste ( cu domiciliul). Asteapta de trei luni un raspuns de la ei si nimic , sa fie oare negativ, nu am facut ceva si mai trebuia facut? Te mai rog daca poti sa-mi recomanzi un manual sau un curs de unde pot invata limba germana, tot ce am cumparat pana acum sunt foarte greoaie. Mii de Multumiri.

As avea si eu niste nelamuriri si va multumesc anticipat daca ma puteti ajuta cu un sfatclaudiatmro

RE:  Buna ziua! Sunt si eu noua pe acest site si am citit cu interes discutiile.  Pe scurt :inteleg “ceva” germana dar nu vorbesc, sunt in Germania din ianuarie, si abia acum am reusit sa obtin permisul de munca ca Haushalthilfe la o prietena romanca. Urmeaza sa merg cu Finanzamt pentru stabilirea impozitului. Una din intrebarile mele este daca dupa aceste demersuri, avand contract de munca si permis de munca  as putea sa ma fac Gewerbe.  As vrea acest lucru deoarece vreau sa lucrez legal si sa nu depind de prietena mea. O alta intrebare ar fi daca stiti cumva un site care m-ar putea ajuta sa invat germana. Va multumesc.

http://www.dw-world.de


Am o mare rugaminte mi-au venit o gramada de acte prin posta de la firma gewerb


Joi, 7 oct 2010 22:38
mariuspantera

Buna seara!Problema e ca sqnt niste chestionare care trebuiesc completate si depuse , cred ca sant penteu sanatate ca a doua zi mi- a venit si un card de sanatate.id-ul meu de yahoo messenger  este mariuspantera. Te rog frumos daca vrei sa vb pe messenger ca sant multe de intrebat.  Multumesc anticipat

Atentie!! Documentele pentru Fisc!!!

Cand aveti aceste doua lucruri (Anmeldung, Gewerbe) veti primi de la Rathaus pentruFinanzamt un formular pe care va trebui completat si va trebui trimis inapoi de la care veti primi Steuer.NR. acesta este nr. cu care veti face la sfarsitul anului mai bine spus in luna martie-mai al anului urmator Steuer - impozit, asta insemand daca ati depasit venitul, veti fii anuntati ca ati deposit plafonul si trebuie sa platiti diferenta de impozit. Va atasez acest document sa vedeti cum arata.Nu uitati ca acest nr. Trebuie folosit impreuna cu Indentifications nr. Pe toate Reschnug-Chitante pe care le eliberati celor la care lucrati luna de luna.klick hier!


Atentie primul pas la Gewerbe-PFA.

Prima data va trebui inainte de a face acest Gewerbe trebuie sa mergeti la Handwerkerskammara din localitatea unde locuiti sau apartineti pentru a va interesa care meserie trebuie inregistrata si care nu.Acolo trebuie sa aveti urmatoarele documente:Anmeldung-mutatia,Buletin Indentitate,Contract de locuinta,Permisiunea propietarului ca aveti dreptul sa va faceti Gewerbe-PFA,dupa toate aceste documente trebuie sa aveti asupra dvs. Copii in dublu exemplar deoarece un exemplar de copii vor ramane la Handwerkerskammara si un exemplar vor merge la Handwerkersrolle . Mare atentie cu acest Gewerbe, cei care stiti ca nu veti castiga suma de 14.500 € -17500€ pe an nu veti plati steuer Finanzamt (impozit la Fisc),cei care veti depasi aceasta suma cu 1 € veti plati impozitul.

DKV Deutsche Krankenversicherung AG


Produktinformationsblatt zur Auslandsreise-Krankenversicherung klick hier!,klick hier!,

Lista de la ZAV-Bonn:

Iata lista cu ZAV caci Agentur für Arbeit s-a despartit de ZAV si Romania si Bulgaria acum trebuie sa trimita documentele pentru permisul de munca la ZAV si NU la Arbeitsamt. Documentul se va traduce cat se va putea de repede  si se va afisa sa inteleaga lumea ce este scris acolo.
Lista cu documentele pentru permisul de munca, pentru ZAVToate meseriile cu Gewerbe in Germania traduse in limba Romana

Iata lista cu toate meseriile pentru care toti romanii care au Gewerbe aici pe teritoriul Germaniei trebuie sa se inscrie la Handwerkerkamera, neaparat, caci daca sunt controlati vor plati amenzi pana la suma de 10.000€. Aceasta lege era data in 2003 dar doar la anumite meseri mai mult in domeniul constructii si a lemnului. Acum de cand cu cele 8 tari ai caror cetateni au dreptul liber sa munceasca pe piata Germaniei s-au introdus si alte meserii.

Freizugigkeit acest document care va dreptul la sederea definitiva ca cetateni romani in Germania

Anmeldung se pot obtine intr-o zi, acest IDENTIFICATION Nr. se primeste intr-o saptamana,maxim in patru saptamani aveti acest document care este valabil dupa caz toata viata.
ATENTIE: Cei care va faceti Gewerbe trebuie sa va faceti asigurare privata de sanatate, si, de preferat, faceti-va asigurarea de sanatate la Asigurarile cele mai ieftine din Germania.
Avand toate aceste documente de la toate faceti copii si le veti trimite la Ausläderamt - corect tradus vine Primaria strainilor din judetul - Kreisul de care apartineti si veti primi in maximum 3 saptamani Freizugigkeit acest document care va dreptul la sederea definitiva ca cetateni romani in Germania ca faceti parte din Comunitatea Europeana.

Identificationsnummer numarul de identificare,


Cand aveti aceste doua lucruri (Anmeldung, Gewerbe) veti primi de la Rathaus pentru Finanzamt un formular pe care va trebui completat si va trebui trimis inapoi de la care veti primi Steuer.NR. asta este nr. cu care veti face la sfarsitul anului mai bine spus in luna martie-mai al anului urmator Steuer - impozit, asta insemand daca ati depasit venitul, veti fii anuntati ca ati deposit plafonul si trebuie sa platiti diferenta de impozit. Va atasez acest document sa vedeti cum arata.

ATENTIE! MESAJ IMPORTANT! S-AR PUTEA SA VA PLACA!

Descarcati de aici formularele pentru Steuer Nummer pentru cei care au sau isi fac Gewerbe. Dar atentie, trebuie trecut si Identifikation Nummer pe formulare ! Acest Steuer Nr. se va trece impreuna cu Identifikation.Nr. pe Reschnung.

Voi incepe cu primul pas adica cei care vor sa vina in Germania

Voi incepe cu primul pas , adica cei care vor sa vina in Germania primul lucru care le trebuie este locuinta siANMELDUNG-Mutatie,care se face la primaria orasului,comunei,satului...:)) atasez acest anmeldung sa aveti cat de cat habar cum arata.klick hier!
Apostila pentru diploma de liceu (Abitur Zeugniss) si de facultate (Lizenz Diplom).

Aici aveti exemplu de apostila pentru diploma de liceu (Abitur Zeugniss) si de facultate (Lizenz Diplom).Pentru a aplica la un job in Bundesrepublik Deutschland trebuie sa aveti actele

5.Pentru a aplica la un job in Bundesrepublik Deutschland trebuie sa aveti actele (certificat de nastere sau de casatorie, dupa caz, sau hotararea de divort, diploma de liceu, facultate si alte cursuri de calificare/recalificare) traduse si cu apostile aplicate. Aici aveti exemplu de apostila pentru diploma de liceu (Abitur Zeugniss) si de facultate (Lizenz Diplom).
Apoi dosarul efectiv de aplicare (mapa) trebuie sa contina: Deckblatt (o prima pagina cu poza), Bewerbung ( scrisoare de intentie) si Lebenslauf (CV-ul propriu-zis). Ele prezinta unele diferente decat cele din limba romana.Cei care au Gewerbe pe teritoriul Germaniei va pun la dispozitie un exemplu de Reschnung – Chitanta

4.Cei care au Gewerbe pe teritoriul Germaniei va pun la dispozitie un exemplu de Reschnung – Chitanta pe care o eliberati clientului la terminarea prestatiei trebuie facuta in (2 exemplare) serviciului sau lunar, daca este un serviciu de Subunternehmer (Firma care te angajeaza cu Gewerbe). Acesta trebuie eliberata in 2 exemplare, unul pentru client (sau firma) si unul pentru dvs, pe care il depuneti la Finanzamt.Gebucht – inseamna platit.

Pentru cei care lucreaza in Germania si au copiii in Romania atasez acest document care se obtine tot de la Rathaus-Primaria

3.Pentru cei care lucreaza in Germania si au copiii in Romania atasez acest document care se obtine tot de la Rathaus-Primaria, pentru a-l depune spre a primi Kindergeld (alocatia pentru copii in Germania).Acest document este in limba romana si este pentru cei care au familia in Romania si sunt angajati la un angajator roman.

2.1Acest document este in limba romana si este pentru cei care au familia in Romania si sunt angajati la un angajator roman. Acest formular trebuie completat de catre cei unde lucrati si trebuie trimis inapoi sotuli/sotia iar acestia sunt obligati, impreuna cu celelalte 3 formulare sa trimita la Finanzamt. Toate aceste formulare le primiti de la Rathaus-ul-Primaria de care apartineti. Cereti in mod special acest ultim formular in limba romana.


Pentru cei cu Gewerbe-PFA aveti formularele pentru declararea venitului

2.Pentru cei cu Gewerbe-PFA aveti formularele pentru declararea venitului castigat pe tot anul in limba germana si raspunsul de la Finanzamt. La raspunsul de la Finanzamt este atasat, in cazul in care ati depasit suma de 14.500 €-17500€ suma de plata a impozitului, 100%. (ca de exemplu: ati castigat 14.600€, veti plati Finanzamt-ului cei 100 € castigati peste).

Si ca raspuns veti primi urmatoarele documente, intre ele aveti atasat formula de calcul a impozitului cand este depasit de 14.500 € - 17500€.

Iar acestea 2 sunt raspunsurile primite de la Finanzamt

Iar acestea 2 sunt raspunsurile primate de la Finanzamt, ca sunteti in regula cu impozitul.

Declaratia de impozit din Germania pentru cei care lucreaza cu contract de munca

1. Steuer Eklärung – este declaratia de impozit din Germania pentru cei care lucreaza cu contract de munca. Aveti in urmatorul link un exemplu de acest formular; dupa ce acesta este completat si trimis catre Finanzamt-ul orasului de care apartineti, veti primi acest document .
Marea majoritate dintre voi nu stiti limba germana

Marea majoritate dintre voi nu stiti limba germana si veti avea mari problema de comunicare. De aceea va scriu un site de invatare a limbii, respectiv http://www.dw-world.de/deutschinteraktiv.
Sunteti obligati sa va faceti cont (ca si pe acest Siete, de altfel, iar cursul este in mod gratuit), dar datoria, voastra este sa cautati si alte site-uri, toate sunt binevenite, carti sau chiar sa faceti in Romania cursuri.

Daca ati avut loc de munca official cu acte sau Gewerbe

Cei care ati mai fost in mod legal in Germania intre anii 2007 – 2011 sa retineti ca sunteti timp de 10 ani in banca de date a Germaniei, si daca ati avut loc de munca official cu acte sau Gewerbe care nu a fost dat pe 0 (zero €) Gewerbe-le nu mai este valabil si trebuie inchis spre a nu avea probleme cu Finanzamt iar restul care ati lucrat oficial cu contract – Arbeitsvetrag sunteti in aceeasi situatie. Cei care ati lucrat cu contract de munca incercati sa reluati legatura cu fostul angajator, poate veti fi reangajati sau va pot da informatii in legatura cu firmele care v-ar putea angaja. De la firmele la care ati fost angajati nu uitati sa cereti Zeugnis (recomandare) care va va ajuta in continuare la gasirea unui nou loc de munca aici in Germania

Cei care ati mai fost in mod legal in Germania intre anii 2007 – 2011

Cei care ati mai fost in mod legal in Germania intre anii 2007 – 2011 sa retineti ca sunteti timp de 10 ani in banca de date a Germaniei, si daca ati avut loc de munca official cu acte sau Gewerbe care nu a fost dat pe 0 (zero €) Gewerbe-le nu mai este valabil si trebuie inchis spre a nu avea probleme cu Finanzamt iar restul care ati lucrat oficial cu contract – Arbeitsvetrag sunteti in aceeasi situatie. Cei care ati lucrat cu contract de munca incercati sa reluati legatura cu fostul angajator, poate veti fi reangajati sau va pot da informatii in legatura cu firmele care v-ar putea angaja. De la firmele la care ati fost angajati nu uitati sa cereti Zeugnis (recomandare) care va va ajuta in continuare la gasirea unui nou loc de munca aici in Germania.

Nu uitati ca este fff. bine sa veniti din tara cu toate documentele ca:diplomae.certificate de nastere casatorie,cu dovada de celibatar,diploma de meseri,carte de munca,Formularul E104

Nu uitati ca este fff. bine sa veniti din tara cu toate documentele ca:diplomae.certificate de nastere/casatorie,cu dovada de celibatar,diploma de meseri,carte de munca,Formularul E104 prin care dovediti ca ati fost in tara asigurati de sanatate ca in baza acestuia sa va puteti face aici asigurare.Cei care aveti copii aduceti cu voi formularul E411 cum ca nu mai ridicati alocatia copiilor…..etc.

Identificationsnummer - numarul de identificare .

Cand aveti aceste doua lucruri (Anmeldung, Gewerbe) veti primi de la Rathaus pentruFinanzamt un formular pe care va trebui completat si va trebui trimis inapoi de la care veti primi Steuer.NR. asta este nr. cu care veti face la sfarsitul anului mai bine spus in luna martie-mai al anului urmator Steuer - impozit, asta insemand daca ati depasit venitul, veti fii anuntati ca ati deposit plafonul si trebuie sa platiti diferenta de impozit. Va atasez acest document sa vedeti cum arata.Atentie!!! Doua posibilitati de a munci in Germania!!!!

Sunt ff. multe mici firme de constructii, abatoare, restaurante, cofetarii, pflegeheime (case de batrani) s.a.m.d. care au nevoie de oameni, mergeti cu curaj si intrebati, dati dovada de bun simt si civilizatie. Cine cu adevarat vrea sa munceasca cinstit in Germania reuseste . Cei care stiti ca aveti meserii bune si va bazati pe meserie veniti de acasa cu diplomele si traduse in limba germana si legalizate.Cei care aveti scoli de meserii si stiti ca va bazati pe meserie dupa ce ati facut la Rathaus-primarie anmeldungul va puteti face Gewerbe - adica privat, un fel de PFA german. Selbstendig - a lucra singur pe baza de chitantza – reschnung. O sa va atasez si acest document sa vedeti cum arata. Acest gewerbe costa intre 20€-35€ pe care il platiti direct la primarie – Rathaus.klick hier!

Romani din Germania care vor sa asculte muzica buna dupa pofta si placerea sufletului sa intre pe Radio http://www.prodiaspora.de/ sau ro

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Coupons
googlef91bfc381a3966aa.html